In 2010 ben ik afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle als docent muziek. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan met het lesgeven in groep 1 tot en met de bovenbouw van de middelbaar onderwijs. Mijn andere passie is theater. Parallel met mijn studie heb ik diverse dramacursussen gevolgd en verzorgd.

Ook heb ik in diverse theaterstukken gespeeld en een minor muziektheater behaald.

Ik heb een eigen lespraktijk voor muziek- en theaterlessen. Ik geef Algemene Muzikale Vorming, zang-, piano- keyboard en theaterles aan jong en oud. Combinatielessen zang en toetsen of muziektheater/kleinkunst zijn ook mogelijk. Dramalessen spitsen zich toe op presentatietechnieken, het ontdekken van jouw persoonlijke manier van spelen, improvisatie en het werken met een script.

Ik wordt regelmatig ingehuurd door verschillende muziekscholen en scholen voor het geven van AMV-lessen, bandlessen en kindercursussen.

Momenteel speel ik, als lid van het theaterduo Maan op basisscholen in Deventer en omgeving de muziektheatervoorstelling “Vriendschap”. De voorstelling heeft als thema pesten en vriendschap en is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Absoluut niet belerend, zonder tekst, met veel humor. De leerlingen ervaren hoe het is om gepest te worden en vriendschap te sluiten met muziek, bewegingstheater en met het accent op de goede afloop. Kijk voor meer informatie op theaterenmuziek.nl/podium/duo-maan en/ of op facebook.com/duomaan

Ik schrijf ook eigen muziek. Binnenkort zullen hiervan opnames op de site verschijnen onder het kopje “Podium”.

Eerder:

Van 2010 t/m 2012 was  ik werkzaam in de onderbouw van het Carmel College te Raalte. In de eerste klas leerden mijn leerlingen al direct de piano, basgitaar en drums te bespelen, ook gaf ik dramalessen in de tweede klas. Deze leerlingen maakten aan het einde van het schooljaar een korte film.

In 2012 gaf ik bandlessen en was ik als docent betrokken bij het project “Kinderen maken muziek”  in opdracht van de Yamaha Muziekschool te Zwolle als gitaar- en keyboardocent. We mochten spelen tijdens het grote eindconcert in de Heineken Music Hall waarbij – toen nog- Prins Willem Alexander, Prinses Maxima en de prinsesjes aanwezig waren. Zie www.youtube.com/watch?v=hPGZ6BrFVQE en www.youtube.com/watch?v=vt69kSG3tcE. Onze groep is te herkennen aan de oranje shirtjes!

In schooljaar 2012/2013 deed ik samen met mijn collega’s van Muziekles Deventer basisscholen in Deventer en omstreken aan met het project “Breeduit muziek”. Hierbij lieten we kinderen van de midden- en bovenbouw binnen een tiental lessen kennis maken met verschillende instrumenten. Hierna mochten ze zelf een instrument kiezen waarop ze vervolgens les kregen.

Tot en met 2012 was ik lid van een muziekduo waarbij ik de zang en de toetsen voor mijn rekening nam. We speelden zowel covers als eigen werk. Op theaterenmuziek.nl/algemeen/studio-opnames staan enkele opnames. Tot en met 2013 was ik leadzangers van de band AsUsal. We speelden covers van rock- en popsongs van de jaren ’60 tot heden. Ik speelde in 2013 ook in een gelegenheidsband waarbij ik naast de leadzang ook hier en daar de slaggitaar voor mijn rekening nam. We speelden vooral classic rockcovers van de jaren ’70 t/m ’90. Binnenkort zullen er van de verschillende muziekprojecten opnames verschijnen op theaterenmuziek.nl/podium.