Vanaf januari ben ik, samen met een team muziekdocenten, bezig geweest met een project genaamd “Leve de muziek”. Dit project vond plaats op 10 plekken voor buitenschoolse opvang en basisscholen  in Zwolle. Ruim 100 Zwolse kinderen hebben 20 weken muzieklessen gekregen op gitaar, keyboard en percussie.

Dit project is onderdeel van het grote landelijke project“Kinderen maken muziek!”. Dit project is geïnitieerd door Prinses Maxima op haar veertigste verjaardag. Ruim 3000 kinderen, uit vooral de wat minder gegoede wijken van Nederland, kregen zo goed als gratis muzieklessen. Als afsluiting van “Kinderen maken muziek” 2012 kwamen alle kinderen op 6 juni in de Heineken Music Hall bijeen voor het eindconcert waar het prinselijk paar en de prinsesjes bij aanwezig waren. Een fantastisch project! De delegatie uit Zwolle is te herkennen aan de knaloranje T-shirts met wit opschrift aan de achterkant. 

Het was geweldig! Verschillende kinderen vertrouwden me toe dat dit de leukste dag van hun leven was… erg aandoenlijk! Hierbij het filmpje dat de NOS geschoten heeft. En ja ik sta inderdaad een paar seconden in beeld aan de linkerkant!

 

Share →